054/58.67.60 of 0478/34.23.90 (Daniel) info@dsdbeton.be

Voordelen van gepolierde betonvloeren

Een gepolierde betonvloer geplaatst door DSD Beton heeft tal van voordelen.

  • Snelle plaatsing, de volgende dag is deze namelijk al beloopbaar.
  • Duurzaam en slijtvast.
  • Stofvrij en onderhoudsvriendelijk.
  • Mag als vloer gebruikt worden in vleesverwerkende bedrijven. Hier wordt er geopteerd voor een afgezuurde polybeton (ANTISLIB).

Binnen in de woning

Bij het plaatsen van een gepolierde betonvloer (of polyvloer) binnen in de woning word op het einde van het proces een coating van boenwas (BIJENWAS) op de vloer aangebracht, dit om vroegtijdige uitdroging tegen te gaan. De klant wordt dan voorgesteld om deze oefening 2 keer per jaar uit te voeren (om de 6 maanden) om zo een verzadigd betonoppervlak te blijven behouden.

Een verzadigd betonoppervlak in gevoed boenwas laat geen vlekken toe in het oppervlak (zoals koffieresten, olievlekken, enz. …). Doordat de polyvloer geboend is krijgt men een betere diepgang en een spiegeleffect, wat het zicht te goede komt !

Industriële toepassingen

Bij het plaatsen van een polyvloer in loodsen of garages word er op het einde een coating van CURING COMPOUND aangebracht.
Dit is een biologisch afbreekbare vernis die na een paar maanden volledig oplost. De curing compound heeft als doel het water dat in de polyvloer zit na de plaatsing langzaam te laten verdampen. Wanneer men dit niet doet, kan het oppervlak te snel uitdrogen (in de zomer) en kunnen er zo krimpscheuren ontstaan of verstoffing van het beton !

Opritten

Voor opritten in polybeton met een helling is het aan te raden om de beton te borstelen  ANTISLIB), dit is de zelfde bewerking van een gladde beton, maar op het einde van het proces worden er lijntjes met de borstel in getrokken.

Bij betonoppervlakten die men plaatst moet men steeds uitzettingsvoegen zagen, of het nu een klein stuk vloer of een groot stuk vloer is. Dit gebeurt volgens het plan van de architect of in samenspraak met de klant. Men kan kiezen dat de uitzettingsvoegen zo estetisch gezaagd worden dat men een tegeleffect bekomt (oogt mooier!).